Sveučilište u Splitu Sveučilišni odjel za studije mora

 

      


                   

 

      


                   

Novosti i događanja

23.01.12

OBAVIJEST

 

o javnoj tribini

”Klimatske promjene, zaštita okoliša, obnovljiva energija: što nam donosi članstvo u EU”

 

Sveučilište u Splitu organizira javnu tribinu u cilju informiranja javnosti o preuzetim obvezama Republike Hrvatske iz područja klimatskih promjena, zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije, te njihovim posljedicama na gospodarstvo i budući razvoj.

Osnovna ideja je da se kroz raspravu i aktivno sudjelovanje svih zainteresiranih rasvijetli barem dio nepoznanica vezanih za ovu problematiku.

Sveučilište u Splitu želi na ovaj način informirati javnost o ovim važnim pitanjima i svim zainteresiranim omogućiti stjecanje znanja koja im mogu biti od koristi u daljnjim aktivnostima prilagodbe EU direktivama i preuzetim međunarodnim obvezama.

Javna tribina će se održati u srijedu, 25. siječnja 2012., u 18 sati u sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice Sveučilišta u Splitu, Ruđera Boškovića 31.

Predviđena su dva izlaganja:

 

Prof. dr. sc. Natalija Koprivanac,   redoviti profesor Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i predsjednica Savjeta za održivi razvoj i zaštitu okoliša RH

 

Prof. dr. sc. Maja Fredotović,         redoviti profesor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, prodekanica za razvoj i nove proizvode

 

Bilo bi nam veliko zadovoljstvo da nas posjetite i aktivno sudjelujete u raspravi.