Sveučilište u Splitu Sveučilišni odjel za studije mora

 

      


                   

 

      


                   

Novosti i događanja

03.02.10

Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Osijeku i Rijeci, u suradnji s Tehničkim muzejom i British Councilom, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa pripremaju novi, osmi Festival znanosti, koji će se održati od 19. do 25. travnja 2010.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Glavna tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je „Zemlja, planet na kojem živimo“. Glavna tema će biti predstavljena kroz aktivnosti na različite načine – razmotrit će se ekološki problemi, ali moći će se saznati i više o samom planetu (nastanak, geologija, i sl.) te o njegovom susjedstvu kroz astronomska promatranja.

Za nadolazeći festival planira se veliki broj aktivnosti (diskusije, radionice, znanstveni kafići, tribine, predstava, izložba, igrokaz, otvoreni dani sastavnica) koje će znanost prikazati na popularan, veseo i svakome razumljiv način.